Schuimproblemen

Hoe ontstaat schuim?

Er zijn twee situaties waardoor schuim ontstaat:

1.     Zonder insleep van schuimende chemicaliën.
2.     Wanneer vreemde chemicalien in het bad komen.

Verklaring

1.     Zonder insleep van schuimende chemicaliën:

  • De temperatuur is te laag: detergenten gaan makkelijker schuimen bij lage temperatuur.
  • De temperatuur is te hoog:  hierdoor kunnen de schuimremmende eigenschappen van het product verloren geraken.
  • De olieafscheider is verkeerd afgesteld: het is noodzakelijk dat enkel de olie afgescheiden wordt in een olieafscheider, de correcte afstelling is hierdoor cruciaal.
  • Er is te weinig reiniger in het bad.
  • Nieuw bad in combinatie met zacht water: dit zal in het begin wat schuim kunnen geven. Wanneer het bad wat ouder is, vermindert het schuim geleidelijk (door accumulatie van mineralen in het bad). Men kan dit tijdelijk oplossen door bij een nieuw bad een kleine hoeveelheid cAS02 toe te voegen.

2.     Wanneer vreemde chemicaliën in het bad komen:

In deze situatie ontstaat er een competitie tussen de schuimremmende eigenschappen van de CTEC reiniger en het ingebrachte schuimend product (bv. koelemulsie, stansolie, …). De ideale situatie is het vermijden dat deze producten in de reinigingsinstallatie komen. Indien dit  niet het geval is, kunnen we altijd terugvallen op een antischuim. Hou er rekening mee dat een antischuim praktisch altijd fungeert als een deklaag op het bad, waardoor het schuim zich niet kan manifesteren. Het verwijderen van de olie zal ook een verwijderend effect van deze antischuim hebben. Het gebruik van cAS02 zal altijd de beste oplossing zijn, vermits deze antischuim het meest ingesteld is om niet via de olieafscheider te verdwijnen.

Hulp nodig bij uw reinigingsprobleem? Contacteer ons via e-mail of bel +32 (0)14 86 16 13